Aanboringen & afstoppingen


Wij zijn gespecialiseerd in het aanboren van leidingen. Deze techniek kan worden toegepast om aftakkingen op leidingen te realiseren zonder dat de leiding uit bedrijf hoeft te worden genomen of dat de druk verlaagd dient te worden.
Onze aanboortechniek gebruiken we ook om leidingen af te stoppen. Hierdoor is het bijvoorbeeld niet noodzakelijk om een leiding voor een reparatie helemaal leeg te maken. Dit kan besparingen opleveren door minder inzet van pompcapaciteit of het alternatief afvoeren van (afval)water of gas. Het kan ook tijdwinst opleveren waardoor de duur van de buitendienststelling van een leiding kan worden verkort.

Aanboringen onder druk

Met deze aanboortechniek kunnen we een aftakking in een leiding maken terwijl deze leiding in bedrijf blijft. De nieuwe aftakking testen en doorboren we onder druk. We kunnen deze techniek toepassen bij vrijwel ieder type leidingen; van staal en beton tot gietijzer en PVC. De diameter van de aanboring is afhankelijk van het medium waarvoor de leiding gebruikt wordt, de doorsnede en het materiaal van de leiding, en de bedrijfsdruk.

Leidingafstoppingen met balgentechniek

Op een willekeurige plaats in een leiding van een gesloten systeem een afsluitballon inbrengen: dat is de balgenafstoptechniek. De opgepompte ballon keert de gas- of waterdoorvoer. Deze afstoptechniek kunnen we toepassen bij elk type leiding met een diameter van 40 tot 1200 mm en een maximale druk van 1 bar. De hoeveelheid druk die we op deze manier kunnen afstoppen is afhankelijk van de diameter van de leiding, het medium dat door de leiding stroomt en de temperatuur daarvan.

Leidingafstoppingen ​​​​​​​met stoppeltechniek

Met de stoppeltechniek kunnen we op iedere willekeurige plek een bedienbare afsluitklep plaatsen in een leiding van een gesloten systeem. Daarmee keren we de gas- of waterdoorvoer in stalen en HDPE-leidingen met een druk tot 40 bar. Door het plaatsen van stoppels kunnen we ook een by-pass creΓ«ren, zodat we de doorstroom in het systeem niet verstoren.

⬇